Forhold til anden lovgivning

Naturbeskyttelsesloven og Habitatbekendtgørelsen

Tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2021-2033 muliggør ikke lokalplanlægning for nye bygge- og anlægsarbejder på arealer, som på tidspunktet for kommuneplantillæggets udarbejdelse henligger som uberørte, ubebyggede eller naturlignende områder. 

I overensstemmelse med "Bekendtgørelse om udpegning og administration af internationale naturbeskyttelsesområder samt beskyttelse af visse arter" vurderes det, at en eventuel påvirkning af Natura 2000- område eller arter, som optræder på habitatdirektivets bilag IV hverken vil ændres eller forværres af de anvendelsesmæssige muligheder planlægningen skal give.

 

Kystnærhedszonen

Landets kystområder skal ifølge planloven søges friholdt for bebyggelse og anlæg, som ikke er afhængige af kystnærhed. I "Klimatilpasningsplan 2022" er der udpeget 23 områder med risiko for oversvømmelse af nedbør, vandløb, havvand eller grundvand. Heraf er 7 områder prioriteret som indsatsområder, da der er risiko for væsentlige gener og værditab. I indsatsområderne skal der arbejdes videre med analyser og evt. klimatilpasningstiltag inden 2025. Ved planlægning for klimatilpasningstiltag i kystnærhedszonen, skal der tages et særligt hensyn til den kystnære beliggenhed og tiltagene skal søges tilpasset kystlandskabet. 

 

Hensyn til produktionsvirksomheder

Kommunerne skal i deres planlægning tage hensyn til både støjpåvirkning af omgivelserne og påvirkning af omgivelserne med lugt-, støv- og anden luftforurening og redegøre for, om eksisterende virksomheder kan blive stillet overfor skærpede krav som konsekvens af planlægningen. Det er i denne sammenhæng virksomheder, som er omfattet af miljøtilsynspligt. 

Da tillæg nr. 1 til Kommuneplan 2021-2033 omhandler overordnet planlægning vedr. klimatilpasning vurderes planlægningen ikke at kunne ændre eller forringe mulighederne for eksisterende virksomheder.